Innovativa matföretag på Tomorrows Food Travel 10/11

Nya livsmedelsföretag från Stockholmregionen presenterar sig på Innovationstorget på Tomorrows Food Travel, den 10 november på Münchenbryggeriet.  Farmy, Törst Beverages, Lily & Hannas Rawfood Ice Dream, Hempster Sweden, Jordnära, Chew Folk, Boodla och Unbakery visar upp högförädlade grönsaker från en cirkulär odling i Slakhusområdet, innovativa drycker och glass, hampabaserade produkter m fl spännande och klimatsäkra erbjudanden. Eventet stöds av Visit Stockholm, Visit Sweden och Region Stockholm samt projektet Matlust i Södertälje.

Livestream https://corporate.visitsweden.com/kunskap/maltid/tftsweden/

'}}
Huvudsta Trädgård – ett cirkulärt odlingsprojekt
Huvudsta Trädgård är en flerfaldigt prisbelönad stadsodling som drivs av Elin Aronsen Beis och företaget Foodloopz. Det unika, cirkulära konceptet sprider sig. Nu satsar Solna stad på odling på Överjärva Gård.
'}}
Besök från Norge
I september fick Stadsodla Stockholm och Stockholm Green Innovation District, besök av en delegation av företag och kommuner från norska kustregionen Namdalen. Här är lite av allt spännande som hände under två dagar i stan.
'}}
Wroclaw studerar stadsodling i Stockholm 
Nyligen fick vi chans att presentera idéer för klimatskyddad odling (CEA) för miljöchefer från Wroclaw Stad och forskare från Wroclaw Universitet - deltagare i EU projektet FOCUSE.