Kostnadsfritt samtal: BLI NATURVÅRDARE MITT I STAN
Välkommen på ett Kostnadsfritt samtal 4 maj 16.00 om ängar och stadsodling i Stockholm med Irena Lundberg, Mariette Glodeck och Elin Aronsen Beis. (Foto: Johathan Stenvall)

Välkommen på ett Kostnadsfritt samtal 4 maj klockan 16.00 om ängar och stadsodling i Stockholm.

Anmälan dig här! (senast 30/04)

Med små, enkla medel kan vi alla hjälpa naturen i storstaden till en större artrikedom och förbättrad närmiljö. Du kan sjölv skapa en vacker äng på en ful markplätt, odla ihop med dina grannar i en gemenskapsodling eller få din balkong eller lilla trädgård att blomstra. Små steg mot stora mål.
Kom till gröna Eden och träffa Mariette Glodeck, Elin Aronsen Beis och lrena Lundberg som berättar om sina erfarenheter och ger goda exempel på samarbete med hyresgäster, fastighetsägare och kommun. Frön och böcker kommer också att finnas att kika på och köpa. Efter mötet är du välkommen att äta och dricka i Edens gröna trådgårdsbar.

IRENA LUNDBERG berättar om hur du enkelt kan anlägga en liten äng i din stadsdel. lrena själv är hobbyodlare på Adelsö, projektledare för utvecklingsprojet inom stadsodling och är idag ordförande i föreningen Stadsodlastockholm.

MARIETTE GLODECK berättar om biologisk mångfald i trädgårdens och staden. Mariette är författare och copywriter med ett brinnande naturint esse som tändes på en balkong på Södermalm i Stockholm. Efter 20 år som medlem i Naturskyddsföreningen bestämde hon sig för att kavla upp ärmarna på riktigt. Tillsammans med prisbelönta fotografen Johathan Stenvall gav hon 2022 ut boken Världens viktigaste trädgård som blev nominerad till årets trädgårdsbok. (Foto: Johathan Stenvall)

ELIN ARONSEN BEIS berättar om utveckling av koceptet Cirkulär Stadsodling och etablering av den första testbädden Huvudstaträdgård i Solna, ett stenkast från Kungsholmen. Elin är trädgårdsmästarinna och projektledare i Huvudsta Trädgård. Hon driver eget företag Foodloopz och är expert på hållbar mat, matsvinn och cirkulära flöden. Idag leder hon projektet Huvudstaträdgård.
Du hittar Elin på lnstagram @huvudstatradgard

Adress

c/o Odla Fisk och Grönt i Skandinavien

Hornsgatan 83

117 26 Stockholm

Socials

Vill du veta mer eller komma på besök? Hör av dig!