Grundarna Frej Edvardsen och Alexander Leijon driver sedan 1 år tillbaka MushuMushrooms, en innovativ svampodling i hjärtat av urbana Slakthusområdet.

Deras affärsidé är att flytta delar av jordbruksproduktionen till stan och producera högklassig mat hyperlokalt och med minsta möjliga klimatavtryck. Därför återbrukar företaget en nästan 100 årig fastighet, man komposterar restavfall och sluter alla energiflöden. I denna högteknologiska fabrik kan unika svampsorter som Lion´s Mane, Reishi och Ostronskivling skördas året runt, i flera snabba cykler. Svampens tillväxtmiljö är helt steril, både produktionen och skörden är kvalitetssäkra.
Alla svampsorterna anses ha goda näringsegenskaper, både som mat och hälsokost. Företaget tillverkar därför även potenta svamptinkturer för ett växande globalt marknadssegment.

Några av Stockholms bästa krogar och ledande grossister syns redan på kundlistan och fler står på vänt.
När Stadsodla Stockholm besöker Mushumusrooms får vi en snabbkurs i svampodlingens principer och kretsloppstänket bakom företaget. Alex och Frej är generösa med all information och välkomnar besökare från skolor och potentiella partners.


Läs mer och boka besök på www.mushumusroom.com