Urban Oasis odlar i bergrum

”Sedan några år tillbaka bedriver Urban Oasis sin vertikala stadsodling 20 m under jorden i Liljholmens bergrum. Fastighetsägaren är Green Park. Odlingen mitt i stan ger kortare mattransporter och färskare grönsaker året runt. Genom att odla hydroponiskt på höjden producerar Urban Oasis mer mat på mindre yta. Och den skyddande miljön under marken gör att behovet av bekämpningsmedel försvinner helt. Urban Oasis utvecklar också en teknisk plattform som håller koll på grödorna, effektiviserar produktionen och ser till att kvalitén är konstant hög. Visionen är att kunna erbjuda smakrik, prisvärd och hållbar mat till så många som möjligt.” Läs mer på: urbanoasisfarming.com

Föreningen Stadsodla Stockholm är bildad
Nu startar föreningen Stadsodla Stockholm för att stödja goda initiativ inom urban odling och cirkulära matsystem. Experter, företagsledare och forskare bistår Dig med information, råd och tips om samverkan.
Nu grönskar Kylhuset i Slakthusområdet
I våras flyttade sex innovativa företag in i Slakthusområdet för att pröva växtproduktion i en gemensam och recirkulerande miljö. Nu finns flera gröna installationer på ett odlarcentrum i fastigheten Kylhuset som tillhör Atrium Ljungberg som utvecklar det nya Slakthusområdet.Utvecklingsprojektet drivs med stöd från ett privat-offentligt konsortium och Viable Cities/Energimyndigheten.
Mer pengar till Stockholms grönska och ekosystem
I Stockholms stads nya budget för 2021 finns 28 miljoner extra till naturskötsel och för att stärka den biologiska mångfalden. Stadens satsningar på bl a ekologisk mat, torghandel och gröna ytor fortsätter.

Adress

Hallvägen 7

Slakthusområdet

121 62 Johanneshov

Socials

Vill du veta mer eller komma på besök? Hör av dig!