I ett gammalt industrihus har Kretloppsbolaget etablerat denna spännande anlägging för klimatskyddad akvaponik. En tidigare pilot fanns i Stockholms Hems Gröna Solberga projekt där Kretsoppsbolaget även presenterar sina vatten- och växtbäddar.
Torbjörn Frisö, företagets VD berättar om
- principer för akvaponik – en cirkulär odling grönsaker med hjälp av fiskvatten
- hur ett lagerrum enkelt kan anpassas till småskalig och hållbar produktion
- hur vatten och näring används i ett kretslopp
- vad nyttan är av biokol som filer och näringsbärare
Du som odlare kan med fiskvatten som naturlig näring
- få egna grönsaker året runt
- få grönsaker att växa 5 ggr snabbare än i frilandsodling
- undvika konstgödsel
- bidra till en mer hållbar stad med närodlad mat
En prisvär modul hjälper dig att snabbt komma igång:
Plats: Odlarcentrum i Slakthusområdet, Hallvägen 7, ingång från gården
Besöket varar i ca 1 timme
Läs mer: www.kretsloppsbolaget.se
Anmäl dig här: torbjorn.friso@kretsloppsbolaget.se